Президент Євроради скоротить свій візит до Китаю через заяви Орбана – Politico

Політика

Президент Європейської ради Шарль Мішель скоротить свою поїздку до Пекіна через дії угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана, який погрожує зірвати майбутній саміт лідерів ЄС.

Про це повідомило видання Politico з посиланням на офіційного представника ЄС.

Варто зауважити, що Мішель їде до Китаю на перший від 2019-го очний саміт ЄС–Китай. За словами джерела видання, він “повернеться до Брюсселя, щоб продовжити обговорення з лідерами (ЄС) щодо подальших дій”.

Зазначається, що очільник Європейської ради повернеться з Пекіна після першого дня зустрічей у четвер – частково через те, що у нього немає захищеної телефонної лінії в КНР, щоб поговорити з лідерами ЄС без прослуховування з боку Китаю.

До слова, Мішель зустрівся з Орбаном у Будапешті минулого тижня, намагаючись зменшити напруженість напередодні саміту лідерів ЄС. Після зустрічі Мішель наголосив на важливості “єдності ЄС”, яка, за його словами, “вимагає постійних зусиль і є нашою головною силою”.

Нагадаємо, раніше Шарль Мішель прокоментував заяву прем'єра Угорщини Віктора Орбана про вступ України до ЄС. За словами Орбана, членство України в ЄС “сьогодні не збігається з національними інтересами Угорщини”. Натомість президент Європейської ради каже, що ЄС уже є угода про асоціацію з Києвом.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *