Дуже швидке дріжджове тісто для випікання та смаження пиріжків: як його приготувати

Випічка і страви з борошна

Господині знають, скільки часу забирає приготування дріжджового тіста. Його треба добре вимішати, дати час на опару. Ділимося рецептом швидкого дріжджового тіста від відомої української блогерки. Пиріжки з такого тіста виходять м'якими, не черствіють наступного дня. І начинку можна використовувати будь-яку.

Рецепт швидкого дріжджового тіста для пиріжків

Інгредієнти:

  • тепла вода – 200 грамів та окремо гаряча вода – 200 грамів

  • борошно – 600 грамів

  • сухі дріжджі – 10 грамів або 30 грамів так званих “живих” дріжджів

  • сіль – чайна ложка

  • цукор – 2 столові ложки

  • рослинна олія – 3 столові ложки

Як приготувати швидке дріжджове тісто

  • Налийте до миски стакан теплої води, додайте дріжджі. Залиште орієнтовно на п'ять хвилин.

  • Додайте в цей розчин три столові ложки муки, сіль, цукор та олію.

  • Вилийте стакан гарячої води і перемішайте. Залиште на декілька хвилин, щоб маса трохи охолола.

  • Поступово додавайте решту просіяного борошна та вимішуйте тісто до однорідної консистенції.

  • Відставте тісто на 15 хвилин, щоб воно підійшло.

От і все, випікайте чи смажте пиріжки з будь-якою начинкою.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *