Британія звинувачує Росію у спробах втрутитися в політику країни: посилила хакерські атаки

за кордоном

Велика Британія звинувачує Росію у спробах втрутитися в політику країни. Там заявляють, що РФ намагається вчиняти хакерські атаки, які спрямовані на демократичні процеси.

Про це пише The Guardian.

Як зазначається, через хакерські атаки з боку РФ Британія викликала російського посла.

“Ми викриваємо їхні злісні спроби впливу та проливаємо світло на ще один приклад того, як Росія вирішує діяти на світовій арені. Ми продовжуватимемо співпрацювати з нашими союзниками, щоб викрити приховану кіберактивність Росії та притягнути її до відповідальності за її дії”, – зазначив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон.

Він також додав, що є сотні жертв спроб зламу з боку Росії по всій Великій Британії, багато з яких мають широко впізнавані імена – з особистою електронною адресою, цільовими обліковими записами, а не лише офіційними електронними адресами.

PA Media повідомляє, що заступник міністра закордонних справ Лео Дочерті заявив, що спроби видати себе за іншу особу та “фальшиві облікові записи” були зроблені для компрометації облікових записів електронної пошти в державному секторі та ширшому громадянському суспільстві для створення ”правдоподібного підходу, спрямованого на встановлення стосунків, перш ніж надсилати шкідливе посилання”.

Депутатам парламенту в Лондоні повідомили, що санкції будуть застосовані до двох членів хакерської групи Star Blizzard після розслідування Національного агентства боротьби зі злочинністю. Міністерство закордонних справ назвало їх: це Андрій Станіславович Корінцев, також відомий як Олексій Догужиєв, та офіцер розвідки ФСБ Руслан Олександрович Перетятко.

Дочерті сказав, що російського посла викликали до МЗС, щоб повідомити його, що “ці дії мають наслідки”. Відомо, що посол був недоступний, коли його викликали, а чиновники замість цього зустрілися з високопоставленим членом російського уряду, щоб висловити занепокоєння щодо спроб втручання в демократичні процеси.

Посольство Росії в Лондоні наразі не коментує ці звинувачення, хоча вчора виступило з різкою заявою, в якій засудило новий раунд санкцій проти росіян, пов’язаних з війною в Україні, назвавши їх “нелегітимними односторонніми обмеженнями” та описавши це оголошення як “ще один акт погано поставленої драми” з боку Великої Британії.

Нагадаємо, що від 2024 року Кремль буде збільшувати кількість кібератак зі штучним інтелектом проти України.

Читайте провідні новини дня:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *