Окупанти побудували в Криму таємні вертолітні бази, пункти озброєння і заправки – OSINT-аналітик їх виявив

Війна

Російські окупанти побудували в тимчасово захопленому Криму таємні вертолітні бази та пункти озброєння і заправки для них.

Про це повідомив OSINT-аналітик, офіцер запасу Tatarigami_UA у мікроблозі X (колишній Twitter).

Як зазначив аналітик, у листопаді, коли українські війська просунулися в напрямку Херсона, росіяни переправили свої гелікоптери з аеродрому “Чаплинка” до безпечнішого місця, а саме на Арабатську Стрілку, до села Стрілкове Генічеського району біля бази відпочинку “Ювілейна”.

База на Арабатській стрілці

На супутниковому фото, яке демонструє аналітик, можна побачити 20 вертолітних майданчиків, деякі з них зайняті російськими гелікоптерами типу Мі-24, Мі-8, Ка-52 і, можливо, Мі-28. Це територія пляжного курорту “Волна”.

Він зазначив, що 2021 року цих майданчиків там не було, а це означає, що росіяни швидко створили тимчасову вертолітну базу, а курорти та готелі, ймовірно, віддали під житло для пілотів.

“Цей приклад насправді вкотре підкреслює той факт, як ворог може адаптуватися під сучасні загрози, як це було, наприклад, із тими ж ракетами GMLRS, коли після успішної кампанії ЗСУ ще 2022 року зі знищення цілей на відстані у 80 км окупанти були змушені відтягнути низку своїх різних об'єктів”, – зазначили фахівці Defense Express.

Нагадаємо, військова розвідка України не заспокоїться, доки Чорне море знову не стане вільним. Про це сказав воїн Головного управління розвідки Міністерства оборони України з позивним “Тринадцятий”. За його словами, тепер у розвідників є нова мета – потопити більше російських суден.

Читайте провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *