Український снайпер-рекордсмен: що про нього відомо та як вдалося здійснити свій легендарний постріл біля Херсона

Ексклюзив ТСН

Бійці ЗСУ продовжують вражати. Україна нарешті дізналася ім’я свого героя-рекордсмена. Снайпер Служби безпеки України знищив ворога на відстані танкового пострілу, чим записав своє ім’я у світову історію.

Як звати героя та чим саме йому вдалося знищити окупанта, розповів в ексклюзивному сюжеті для TSN.ua журналіст Артем Зябкін.

Що відомо про снайпера

Цей дорослий чоловік – українець В’ячеслав Ковальський. Йому 58 років і він – снайпер світого рівня, якому вдалося уразити ворога на відстані 3,8 кілометра. Відео його дивовижно влучного пострілу потрапило в Мережу.

3,8 кілометра – це просто надзвичайна дальність. Для ясності наведемо нетривіальний приклад. Один з основних бойових танків ЗСУ Т-72 зі своєю 125-ти міліметровою гарматою стріляє в середньому на 5 кілометрів. Саме тому такий подвиг українського оборонця викликав неабиякий подив та інтерес у західних ЗМІ. З В’ячеславом зв’язалися журналісти The Wall Street Journal і він розповів приголомшливі деталі дня, коли йому вдалося побити світовий рекорд.

За словами 58-річного бійця, постріл на мільйон він здійснив 18 жовтня у Херсонській області. Як заведено у снайперів, працював у парі зі спотером – так фахівці називають коригувальника.

Постріл на мільйон

Той допоміг йому знайти ціль, з математичною точністю вирахувати дистанцію, зробити похибку на вітер. Спочатку вони спостерігали, як російські солдати рубають дрова, але вважали, що ті мають занадто низький ранг, щоб у них стріляти. Але потім з'явилася група інших військових, і українські спецпризначенці помітили, що один із них був офіцером, який віддавав накази. Пас свою ціль В’ячеслав годинами, аж поки не отримав сигнал “постріл”. Затримав дихання і спустив курок.

Читайте провідні новини дня:

Секунда – і життя російського загарбника перервалося. Зазначу і те, що стріляв В’ячеслав з української розробки  – гвинтівки “Володар Обрію”. Тож дякуємо нашим зброярам за чудову розробку.

Як вдалося дізнатися журналістам, сам В’ячеслав – не простий боєць, а професійний спортсмен-стрілець із багаторічним досвідом. У минулому бізнесмен, Ковальский від початку повномасштабного вторгнення демонструє свої неймовірні навички в ЗСУ.

Вистріливши майже на 4 кілометри, український снайпер посів першу сходинку у світовому топі снайперів. Варто зазначити, що у цьому списку є й інший постріл, також український. Інші в топі – американці, британці та канадійці, які відзначалися у війнах по всьому світу.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: УКРАЇНСЬКИЙ СНАЙПЕР встановив новий СВІТОВИЙ РЕКОРД на війні!

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *