Шмигаль прокоментував ситуацію в енергосистемі: “Ми закликаємо всіх та кожного зменшити споживання”

Події

В українській енергосистемі зараз спостерігається дефіцит потужності. До цього призвели зниження температури, аварійні ремонти, обмежена робота сонячних електростанцій через хмарну погоду.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Що відбувається

За словами Шмигаля, “Укренерго” наразі змушене залучати аварійну допомогу з Європи. Це екстрений захід, він не завжди гарантований.

“Тому зараз уряд та енергетики закликають усіх і кожного зменшити споживання електроенергії. Особливо від 9 до 19”, – наголосив він.

Так, українців закликали:

  • не вмикати одночасно потужні електроприлади;
  • переносити прання на нічні години;
  • вимикати світло у приміщеннях, які не використовуються.

Крім того, торговельні центри, магазини, ресторани можуть зменшити інтенсивність освітлення вивісок і вітрин. Підприємства просять переглянути свій виробничий процес з точки зору енергоефективності.

“Все це дозволить уникнути запровадження графіків відключень. Відповідальне споживання електроенергії кожного з нас – це світло для всіх”, – каже Шмигаль.

Наші енергетики й ремонтні бригади продовжують докладати максимум зусиль для стабілізації ситуації. Відновлювальні роботи тривають 24/7. Україна також залучає допомогу від партнерів з метою посилення генерації.

Зауважимо, через обстріл з боку російських окупантів зупинили роботу два блоки ТЕС, які працювали на прифронтовій території. Міненерго закликало українців до ощадливого споживання.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *