В головах усе стабільно: полонений армії РФ розповів, навіщо прийшов до України (відео)

Події

Російський військовий віком 53 роки з Архангельська, якого ЗСУ взяли в полон, розповів мету свого перебування в Україні. Нічого нового, стара пісня про “захист українського народу”.

Про це пише журналіст Юрій Бутусов.

Що відомо про окупанта

Валерій Закалупін із позивним “Племінник” сидів у в'язниці за зґвалтування, дали майже 9 років. Втім, це був зовсім не перший прецедент, акцентує журналіст, а п'ята “ходка”. Там і підписав контракт на службу в російській армії – 200-й мотострілецькій бригаді 14-го армійського корпусу берегових військ Північного флоту РФ.

“Я ж старенький уже. Потрапив у полон першого ж дня. Мене тримають двоє українців і питають: ти навіщо сюди прийшов? Я кажу, захищати. Кого боронити? Народ України. Це ми його від вас захищаємо, а ти навіщо сюди прийшов? Відчуваю себе 200-м постійно…” – поділився “нещасний”.

Невдовзі буде два роки, як триває повномасштабне вторгнення Росії до України. Росіянам так і не вистачило цього часу, щоб усвідомити: їх сюди ніхто не кликав, дружити з ними ніхто не хоче і шансу вижити тим, хто вбиває українців, ніхто не дасть. Єдиний шлях врятувати своє життя – добровільно здаватися в полон до ЗСУ.

Раніше окупант поділився враженнями від обстрілу ЗСУ.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *