“Закінчіть війну в Україні”: зірковий шведський біатлоніст розкритикував допущення росіян до ОІ-2024

Спорт

Лідер збірної Швеції з біатлону Себастьян Самуельссон засудив скандальне рішення Міжнародного олімпійського комітету (МОК) допустити російських і білоруських спортсменів до участі в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі під нейтральним прапором.

За його словами, санкції проти країни-агресорки та її союзника, зокрема й у спорті, повинні зберігати до того часу, поки РФ не припинить вести війну проти України.

“Я не здивований, а розчарований. Я не розумію, навіщо нам олімпійське перемир'я, якщо немає наслідків його порушення.

Все дуже просто. Закінчіть війну в Україні і ласкаво просимо назад. Це не складно. Десь спорт також повинен взяти на себе відповідальність щодо санкцій”, – наводить слова Самуельссона SVT.

8 грудня МОК ухвалив рішення допустити росіян та білорусів до Олімпіади-2024 як “індивідуальних нейтральних атлетів”. Вони зможуть виступити лише в особистих стартах, команди країн-агресорок не будуть допущені до змагань. Також заборонена будь-яка національна символіка РФ та Білорусі – гімни, прапори тощо.

Крім того, не будуть допущені до ОІ-2024 російські та білоруські спортсмени, які публічно підтримують війну або мають контракти з арміями держав-агресорок,.

Літні Олімпійські ігри в Парижі відбудуться від 26 липня до 11 серпня 2024 року.

Раніше повідомлялося, що виконувач обов'язків міністра молоді та спорту України Матвій Бідний відреагував на рішення МОК допустити росіян і білорусів до Олімпіади-2024.

Читайте також:

“Реклама війни і злочинів, включно з геноцидом”: легенда НХЛ засудив допущення росіян до Олімпіади

“Російський прапор весь у крові”: українські спортсмени – про допущення атлетів з РФ до ОІ-2024

Всупереч рішенню МОК: легкоатлетів з РФ та Білорусі не допустять до Олімпіади-2024

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *