“Понад 90% зіткнень за минулу добу”: Штупун розповів, що відбувається на Авдіївському та Мар’їнському напрямках

Події

За минулу добу на фронті відбулося понад 90% сутичок саме на Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Там російські окупанти продовжують намагатися просуватися вперед. 

Про це в рамках єдиного телемарафону повідомив речник Об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

За його словами, окупанти минулої доби авіації для ударів не застосовували. Зменшилася і кількість застосування ударних дронів. Проте значно задіяна артилерія, піхота та місцями – бронетехніка. Росіяни гатять з РСЗВ по дорогах та населених пунктах. 

“Ситуація не змінилася. Ворог продовжує спроби йти вперед. Майже вся його активність зосереджена на Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Понад 90% зіткнень за минулу добу відбулися саме там”, – наголосив Олександр Штупун.

За добу, зокрема, Сили оборони відбили 35 атак на Авдіївському напрямку – це на схід від Новобахмутівки, в районах Степового, Авдіївки, Тоненького і Первомайського. Ще 24 атаки були на Мар’їнському напрямку в районах Красногорівки, біля Мар'їнки, Перемоги та Новомихайлівки.

Водночас на Шахтарському та Запорізькому напрямках активність ворога невелика. 

“Відбито всі атаки. Зокрема, ворог намагався відновити втрачене положення на захід від Вербового”, – сказав Штупун.

Нагадаємо, що наразі в Авдіївці Донецької області залишається понад 1,2 тис. цивільних. Найбільшою проблемою для міста залишається логістика.

Читайте провідні новини дня:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *