“Полював” на військові аеродроми та полігони Одещини: подробиці справи агента РФ (фото)

Події

До 15 років тюрми засудили зрадника, а саме агента Росії, який розвідував місця базування та переміщення Сил оборони на Одещині.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

Громадянин намагався виявити і передати окупантам точні координати можливих пунктів дислокації військових аеродромів та навчальних центрів ЗСУ на території регіону.

Також він зосередив увагу на місцях найбільшого зосередження особового складу та бойової техніки ЗСУ у різних районах області.

У разі отримання розвідданих загарбники планували використати їх для планування нових та коригування повторних повітряних атак на Одещину, в тому числі із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу Shahed.

За повідомленням слідства, співробітники СБУ спрацювали на випередження та своєчасно викрили російського агента. Вони задокументували злочинні дії і затримали його у серпні 2022 року. Тим самим було зірвано реалізацію ворожих планів з підготовки серії повітряних ударів по стратегічно важливих об’єктах в області.

Суд призначив зловмиснику 15 років тюрми.

Засуджений працював в одній з місцевих лікарень і мав прокремлівські погляди. Він періодично оприлюднював їх на сторінках російських пабліків. Так його помітили окупанти, які влітку 2022 року дистанційно завербували його через спілкування в популярному месенджері.

Для збору розвідінформації зрадник самостійно об’їжджав територію регіону і приховано фіксував місця базування або маршрути руху українських військ.

Отримані відомості він передавав агресору у вигляді позначення локацій українських об’єктів на електронних картах з детальним описом, зокрема щодо орієнтовної кількості особового складу і техніки Сил оборони.

На підставі зібраних доказів суд визнав російського агента винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України та призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Миколаєві також затримано агента РФ, який готувався до “евакуації” після коригування повітряних ударів по місту. Зрадник також розвідував позиції та маршрути руху ЗСУ в області. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Україна готує екстрадицію російського терориста

Читайте також провідні новини дня: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *