Ігнат пояснив, чому тривогу в Києві оголосили вже після вибухів

Київ

Повітряну тривогу в Києві та області під час нічної атаки 11 грудня оголосили після перших вибухів через велику швидкість польоту російських балістичних ракет. Тобто в сил ППО є лічені хвилини, щоб відреагувати і збити ворожі цілі.

Про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив у ефірі телемарафону.

Ігнат повідомив, що російські окупанти в ніч проти 11 грудня запустили по Україні ракети з північного напрямку, що летять балістичною траєкторією. Ймовірно, запуски ракет здійснювалися з території Брянської області РФ.

Чому тривога в Києві була після вибухів

“Ви знаєте, що таке балістика, тому і час на оголошення повітряної тривоги обмежений. Це відбувається вже не вперше, адже балістика летить надзвичайно швидко. Буквально – лічені хвилини для того, аби відреагувати протиповітряній обороні та їх знищити”, – розповів речник Повітряних сил.

Він додав, що наразі ще невідомо, якими саме балістичними ракетами росіяни атакували уночі Київ. Зараз фахівці вивчають двигуни збитих ракет, щоб встановити їхній тип.

Читайте провідні новини дня:

Нічна атака по Києву 11 грудня

Нагадаємо, під час ворожої нічної атаки у Києві пролунала низка вибухів, після яких була оголошена повітряна тривога.

Українська ППО збивала російські ракети. Їхні уламки впали у Дарницькому та Голосіївському районах Києва, внаслідок чого є постраждалі та руйнування.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *