Капуста “Пелюстка” з буряком: рецепт хрумкої маринованої закуски від кулінарного експерта

Закуски

Маринована капуста з буряком, як її роблять в Україні, називається “Пелюсткою” недаремно. Зовні порізані певним чином шматочки капусти рожевого кольору нагадують пелюстки троянди. Але ця не лише гарно, а й дуже смачно маринована капуста буде смаковитим доповненням для м'ясних, рибних та інших страв.

Рецептом, як замаринувати капусту з буряком, ділиться кулінарний експерт Євген Клопотенко.

Інгредієнти на трилітрову банку:

  • капуста – 1,5-2 кг,
  • буряк, попередньо запечений – 250-300 г,
  • часник – 5 зубчиків, 
  • соняшникова олія – 3 ст. л.

Інгредієнти для маринаду на один літр води:

  • цукор – 4 ст. л.,
  • столовий оцет 9% – 100 мл,
  • чорний перець – 5-6 горошин,
  • лавровий лист – 2-3 шт.,
  • сіль – 2 ст. л.

Приготування

Для маринаду:

  • Вилийте до каструлі один літр води, додайте дві столові ложки солі, чотири – цукру, лаврові листи і чорний перець.
  • Доведіть до кипіння, зменште вогонь та дочекайтеся розчинення солі й цукру.
  • Зніміть каструлю з плити і влийте оцет, перемішайте. Дайте маринаду трохи охолонути.

Підготуйте складники маринованої капусти:

  • Запечений у духовці буряк наріжте соломкою.
  • Зубчики часнику розчавіть пласким боком леза ножа.
  • Очищену від верхніх листків капустину наріжте квадратними шматочками, щоб вони нагадували пелюстки.

До трилітрової банки викладайте, чергуючи, шматочки капусти, буряк і зубчики часнику. Залийте теплим маринадом, зверху влийте олію і закрийте кришкою. Олія має запобігти утворенню плісняви ​​та розмноженню бактерій.

Поставте банку в темному сухому місці за кімнатної температури. Через 3-5 днів капусту для зберігання переставте до холодильника чи іншого прохолодного місця. Зберігати таку капусту можна 1,5–2 місяці, залежно від температури.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *