“Найімовірніше, їхню позицію здали”: історія 31-річного Героя України, який загинув на фронті

Ексклюзив ТСН

31-річний комбат 25-ї окремої повітряно-десантної бригади Віталій Бохонок – один із 360 українців, які отримали звання Герой України під час повномасштабної російсько-української війни. Молодий комбат став легендою, ще за життя був повним кавалером ордена Богдана Хмельницького. Разом із підлеглими йшов у найнебезпечніші місця і відбивав найщільніші атаки.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Олени Шворак.

Герой України Віталій Бохонок загинув на фронті. Дружина Віталія розповідає, що вони обоє вчилися на педагогів. Але викладав 31-річний Віталій недовго. Війна для нього почалася навесні 2014 року, коли добровольцем пішов до військкомату.

“В неділю поїхав до військкомату, нам нічого не сказав, зателефонував уже з частини. Був 2014 року місяць у котлі в Луганській області. 2015 року в січні його поранили в аеропорту. Після поранення він пішов далі служить”, – каже батько Героя України Володимир Бохонок.

Віталій дослужився до майора і комбата. Воював на Луганщини й Донбасі. Щодня на нулі поряд зі своїми бійцями. Разом вони відбили десятки атак і завдали ворогові великих втрат. Вже під час повномасштабного вторгнення комбата з побратимами накрила ворожа арта.

“У найстрашніших ситуаціях був спокійний, він мав холодний розум. Але в той вечір, у ту ніч Віталік каже, що Володимирович був дуже сумний і сказав, що щось не те, я відчуваю щось не те. І так склалося, що, найімовірніше, їхню позицію здали”, – каже дружина Героя Лариса Бохонок.

Олександр Тимощук, позивний “Лев”, досі лікує отримане під час того обстрілу поранення. Разом із командиром їх встигли доправити до шпиталю. Але врятувати комбата лікарям не вдалося.

“Дуже поважна, порядна, чесна людина була, грамотна. Офіцер – приклад для всього батальйону. Я пишаюся тим, що в цей час працював під його командуванням”, – каже Олександр Тимощук.

Загинув Віталій Бохонок у липні 2022 року. А за три місяці йому присвоїли звання Герой України посмертно.

Днями дружина загиблого комбата отримала ключі від 1-кімнатної квартири в Києві. А в рідному Миколаєві на будівлі університету, де навчався Віталій, на згадку про нього встановили меморіальну дошку.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН. Марафон «Єдині новини» за 13 грудня 2023

Нагадаємо, Герой України розповів про складні операції та що таке “задача бінго”.

Читайте також провідні новини дня: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *