Як приготувати ідеальну яєчню без жодної краплини олії: спойлер — підготуйте зубочистку

Різне

Щоб отримати ідеально підсмажений білок та напіврідкий жовток, вам потрібно буде взяти одну зубочистку. Варто зазначити, що цей спосіб підійде не всім людям, а лише тим, хто має на своїй кухні мікрохвильову піч.

Фахівці стверджують, що яєчня в мікрохвильовці вийде навіть смачнішою, ніж на сковороді. Отже, вам знадобляться:

  • 2 яйця;
  • 2-3 столові ложки води;
  • 1 зубочистка.

Яйця готуються у мікрохвильовій печі по одному. Спочатку розбийте одне у миску, залийте невеликою кількістю води, зробіть у жовтку кілька проколів зубочисткою, а потім помістіть ємність з яйцем у мікрохвильову піч. Нагрівайте не більше 1,5 хвилини за потужності 600 Вт. Дістаньте, повторіть із другим яйцем.

У вас вийде ідеальна яєчня з чудово застиглим білком і напіврідким жовтком.

Як смажити яйце на сковороді без олії

Щоб посмажити яєчню на сковороді без олії, візьміть посудину і поставте її на середній вогонь, влийте воду і зачекайте, щоб вона закипіла. Тоді вбийте два яйця, накрийте кришкою. Наприкінці можете додайти сіль та спеції за смаком.

Як приготувати яєчню в духовці

Мало хто здогадується, що яєчню можна також посмажити у духовці. Однак для такого способу знадобиться невелика кількість вершкового масла. Візьміть ємність, яку можна ставити у духовку, змастіть маслом, розбийте всередину яйця.

Заздалегідь розігрійте духовку до 190 градусів. Поставте яйця і запікайте приблизно 7-10 хвилин (залежно від кількості яєць).

Краще не перетримувати яєчню надто довго, інакше жовток повністю звариться і страва вийде несмачною.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *