Наступного тижня Сенат США проголосує за допомогу для України – ЗМІ

Політика

Сенат США проголосує за військову допомогу Україні та Ізраїлю наступного тижня, оскільки тривають переговори щодо змін політики безпеки кордонів США, які будуть пов’язані з фінансуванням, заявив лідер сенатської більшості Чак Шумер.

Про це пише Reuters. 

Сенат відкладе свою відпустку, яка мала початися в п'ятницю, і збереться в понеділок, щоб дати учасникам переговорів час для досягнення угоди, сказав Шумер.

«Від нашого успіху залежить дуже багато», — сказав Шумер. «Ми знаємо, що світ спостерігає», – додав він. 

Президент-демократ Джо Байден закликав законодавців прийняти додатковий пакет допомоги, щоб забезпечити 50 мільярдів доларів на нову безпеку Україні, оскільки вона бореться з Росією, а також 14 мільярдів доларів для Ізраїлю, який веде війну проти ХАМАС у Газі.

Спікер Палати представників Конгресу від Республіканської партії Майк Джонсон, а також республіканці в Сенаті, де більшість мають демократи, неодноразово заявляли, що вони голосуватимуть за цю допомогу лише в тому випадку, якщо вона буде поєднана з новим контролем на кордоні США та Мексики.

Президент України Володимир Зеленський, повертаючись додому після зустрічей у Вашингтоні, заявив, що очікує, що Конгрес незабаром ухвалить необхідні заходи.

У своєму нічному відеозверненні Зеленський сказав, що почув від спікера Палати Джонсона “слова поваги до нашого народу, до нашої боротьби. Були важливі поради, важливі домовленості”.

“Ми продовжимо нашу роботу”, – сказав він. “Ми очікуємо, що Конгрес найближчим часом затвердить ключові рішення”, – сказав політик. «Ми повинні перемогти», – резюмував український лідер. 

Водночас повідомлялося, що американські конгресмени пішли на канікули, не ухваливши допомогу Україні. Спікер Палати представників Майк Джонсон не підтримав пропозицію лідера демократів у Сенаті Чака Шумера щодо подовження на тиждень роботи обох палат Конгресу США для ухвалення додаткового фінансування для України перед Різдвом.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *