Існує один “японський” метод, який допоможе в такій неприємній ситуації. Фрукти можна підсолодити навіть без використання цукру. Перевірте і ви.
Приготуйте ванну для мандарин
Влаштуйте кислим мандаринам невеликий “спа-салон” і приготуйте для них таку ванну:
- нагрійте невелику кількість води до 40 градусів (вона повинна бути досить гарячою, але не обпікати руки);
- покладіть неочищені плоди в ємність з водою;
- через 10 хвилин витягніть плоди і відразу перекладять у холодну ванну;
- залишіть ще на 5 хвилин.
Як стверджують спеціалісти, через різницю температур кислотність повинна нейтралізуватися. Процедура така досить проста і не вимагає особливих дій. А зачекати потрібно всього лише 15 хвилин і солодкі мандарини будуть готові.
Покладіть мандарини в мікрохвильову піч
Якщо вам не хочеться чекати навіть 15 хвилин, цей процес можна пришвидшити до 30 секунд. Щоправда, такий спосіб підійде лише тим, у кого на кухні є мікрохвильова піч. Покладіть кислий плід у мікрохвильовку, виставте максимальну потужність і час 30 секунд.
Однак варто запам'ятати кілька важливих нюансів. Передусім, щоб фрукт не вибухнув у мікрохвильовій печі, обов'язково зробіть в шкірці проколи чи невеликі надрізи. Також дайте мандаринам охолонути після процедури і лише після цього очищайте.
Зверніть увагу, що мандарини після мікрохвильової печі дійсно стануть солодкими, але їхній смак дещо зміниться, адже серединка фруктів трішки звариться.
Читайте також: