Стріляв у готелі: зіркового біатлоніста відсторонили від масстарту на Кубку світу в Ленцергайде

Спорт

Норвезького біатлоніста Стурлу Легрейда позбавили права виступити в масстарті на третьому етапі Кубка світу з біатлону-2023/24 у швейцарському Ленцергайде через недотримання правил безпеки.

Міжнародний союз біатлоністів (IBU) у такий спосіб покарав 26-річного спортсмена за те, що він під час підготовки до спринту в Ленцергайде здійснив постріл у готелі, де базувалася збірна Норвегії.

Під час тренування холостими набоями Легрейд виконав “бойовий” постріл. Унаслідок інциденту ніхто не постраждав, однак норвезького біатлоніста все одно допитала швейцарська поліція, а IBU вирішив провести власне розслідування.

Норвезька сторона з власної ініціативи повідомила IBU про інцидент з Легрейдом, а сам біатлоніст попросив вибачення за те, що знехтував правилами безпеки.

“Я глибоко шкодую про цей інцидент і прошу вибачення у всієї біатлонної родини, моїх товаришів за командою та власника готелю за те, що сталося. Це жорстоке нагадування для мене та для всіх біатлоністів про те, наскільки насправді важливими є правила техніки безпеки”, – наводить слова Легрейда офіційний сайт IBU.

Легрейд – олімпійський чемпіон Пекіна-2022 у чоловічій естафеті. Також він здобув дев'ять медалей на рівні чемпіонату світу, п'ять з яких – золоті. Наразі Стурла посідає третє місце у загальному заліку Кубка світу-2023/24, на 93 очки відстаючи від лідера – свого співвітчизника Йоганнеса Бьо, який є чинним володарем Великого кришталевого глобуса.

Чоловічий масстарт у Ленцергайде відбудеться в неділю, 17 грудня, початок – о 15:45 за київським часом. Україну в заключній гонці 2023 року представить лише Дмитро Підручний.

Де дивитися гонки Кубка світу з біатлону

На території України всі гонки Кубка світу з біатлону будуть транслюватися на сайті Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного мовлення (Суспільне Київ, Суспільне Полтава тощо).

Подивитись гонки також можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ на каналі Суспільне Київ. А за промокодом TSNUA отримуйте преміальний доступ до платформи кіно та телебачення на 7 днів.

Читайте також:

Кубок світу з біатлону: результати першого жіночого масстарту сезону-2023/24

Кубок світу з біатлону: результати чоловічої гонки переслідування на етапі в Ленцергайде

Меркушина – у топ-10: результати жіночого персьюту на Кубку світу з біатлону в Ленцергайде

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *