Заварне тісто на вареники та пельмені: ідеальне, тому що не рветься і не липне до рук

Другі страви

Вареники, страву національної української кухні, господині готують часто: солодкі, пісні з різними начинками. 

Рецептів приготування тіста для вареників та пельменів безліч — хтось готує на воді, молоці, кефірі тощо. Не всім вдається приготувати тонке тісто, щоб не порвалося під час ліплення  і не розвалилося під час варіння

Пропонуємо рецепт ідеального тіста, яке завжди вдається.

Інгредієнти для тіста

  • борошно — 3 склянки,
  • окріп — 200 мл або одна склянка,
  • яйця — 1 шт.
  • олія — 3 ст. л., 
  • сіль —  пів чайної ложки.

Приготування тіста для вареників та пельменів

  • Просіюємо борошно, краще брати вищої якості.
  • Вбиваємо в борошно яйце, перемішуємо. Яйце краще, щоб було не з холодильника, кімнатної температури.
  • Вливаємо олію, розмішуємо.
  • Обережно вливаємо в борошно окріп, постійно помішуючи тісто. Спочатку, поки вода гаряча, розмішуємо  тісто виделкою, а коли трохи охолоне —  руками. Навіть якщо тісто буде здаватися занадто рідким або густим, ні борошно, ні воду додавати не потрібно.
  • Вимішуємо його руками до однорідності. Готове тісто не повинно липнути до рук. 
  • Накриваємо тісто рушником і залишаємо на десять хвилин. 

Читати також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *