Як розвиватиметься контрнаступ ЗСУ наступного року – прогноз експерта

Події

Наступного 2024 року Україна має підготуватися до більш вдалого контрнаступу, водночас виснажуючи лінії фронту росіян.

Таку думку висловив військовий експерт Михайло Притула в етері Еспресо.

За його словами, наразі велика кількість наших військовослужбовців проходять підготовку й посилено вивчають іноземну техніку.

Варто відзначити й те, що Європа не була готова до великої війни. Зараз ситуація змінилась. Те ж саме стосується й США. Консолідація сил сьогодні набагато серйозніша, ніж була. Ймовірно, нам вдасться краще підготувати контрнаступ на 2024 рік. Адже ми зможемо кількісні показники перевести в якісні”, – пояснив Притула.

Він додає, що Україна зможе вести більш успішні наступальні дії за умов послаблення позицій РФ на фронті.

“Росіяни, як втрачають техніку й особовий склад, так і будуть втрачати. За наступні 6 місяців РФ втратить багато техніки й людей. Відповідно, проблеми в них будуть збільшуватись. Тому Росія послабшає, а в нас є час посилити свої ресурси для наступальних дій. Зараз важко прогнозувати, втім час підготовки для успішного контрнаступу вже у 2024 році в нас точно є”, – зауважив він.

Нагадаємо, варто відзначити й те, що Європа не була готова до великої війни. Зараз ситуація змінилась. Те ж саме стосується й США. Консолідація сил сьогодні набагато серйозніша, ніж була”, – пояснив Притула.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *