У ЗСУ розповіли про законні методи вручення повісток на сьогодні

Події

На Україну чекають суттєві зміни у плані мобілізації. Наразі оповіщення здійснюються представниками органів місцевої влади. Сюди входять ТЦК і СП, а також представники ЖЕКів та ОСББ, селищні голови, старости і представники територіальних громад. Попри це, фіксують все більше випадків незаконного вручення повісток.

Про законні методи призову розповів начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в інтерв'ю РБК-Україна.

Він пояснює, що вкидання повісток до поштових скриньок або, наприклад, залишення цих повісток у дверях квартир ні до чого не зобов'язує, але інформує про те, що призовникові треба звернутися до свого ТЦК та СП.

“Виходить, що з якихось причин особи, які мали йому вручити повістку, його не застали вдома. І в такий спосіб цю людину просто проінформували. В принципі, вона може цю повістку просто проігнорувати, тому що її треба вручати особисто в руки”, – мовиться у повідомленні.

Він продовжує, що якщо людина в такий спосіб не уникає оновлення своїх військово-облікових даних чи мобілізації – то вона, звісно, побачить, що у неї є така повістка.

Скарги на дії представників ТЦК

Фітьо розповідає і про те, що коли до когось застосовують силу чи ломляться додому, громадянам необхідно звертатися до поліції, телефонувати на гарячу лінію.

“Але не варто забувати, що окрім прав, у кожного є ще й обов'язки. І обов'язок кожного громадянина – це захист Батьківщини, який прописаний у Конституції”, – каже він.

Також чимало випадків, коли громадяни намагалися уникнути мобілізації.

“Є, звичайно, і порушення з боку працівників ТЦК – з усіх таких випадків проводяться розслідування і надається правова оцінка їхніх дій”, – додав він.

Нагадаємо, контрактники можуть самостійно обрати посаду, на якій проходитимуть службу. Станом на зараз в українській армії затребувані всі професії, оскільки необхідно формувати нові бригади.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *