Умєров хоче призвати до ЗСУ чоловіків, які перебувають за кордоном — ЗМІ

Події

Українці призовного віку від 25 до 60 років у Німеччині та інших країнах будуть змушені з’явитися до призовних пунктів Збройних сил.

Про це міністр оборони України Рустем Умєров заявив в інтерв'ю WELT TV.

Видання пише, що міністр сказав лише про вимогу прийти до призовного пункту. Однак він дав зрозуміти, що будуть санкції і покарання, якщо хтось не виконає запит. 

“Ми все ще обговорюємо, що буде, якщо вони не приїдуть добровільно”, — сказав Умєров.

Умеров наголосив, що важлива справедливість. У майбутньому призовникам має бути заздалегідь зрозуміло, як вони будуть навчені та оснащені, де і коли вони будуть служити та коли їх звільнять. Незважаючи на заборону, багато українських чоловіків втекли за кордон, щоб уникнути призову.

Водночас згодом у Міноборони заявили, що видання “змістило акценти” і некоректно подало слова міністра оборони. Так, у коментарі “Бабелю” начальник управління преси та інформації Міноборони Ілларіон Павлюк пояснив, що Умєров загалом говорив журналістам про рекрутинг і необхідність донести до українців за кордоном, як важливо їм приєднатися до війська. Жодних обговорень механізмів призову до лав ЗСУ з-за кордону на порядку денному немає.

Нагадаємо, 19 грудня під час щорічної пресконференції Зеленський повідомив, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та Генштаб запропонували мобілізувати додаткових 450-500 тисяч осіб.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *