У Конгресі США знайшли нові способи припинення нафтових доходів Росії

Події

У Палаті представників група конгресменів звернулася з листом до радника національної безпеки США Джейка Саллівана з пропозицією посилити енергетичні санкції проти РФ. 

Про це йдеться у листі, опублікованому 20 грудня комітетом з фінансових послуг Палати представників Конгресу.

У ньому конгресмени зазначають, що обмеження цін на російську нафту дозволяє Росії продовжувати фінансувати війну проти України.

“Ми пишемо, щоб закликати адміністрацію Байдена націлитися на доходи Москви у твердій валюті, відмовившись від невдалої схеми обмеження цін на нафту та запровадивши комплексні енергетичні санкції проти Росії”, – вказано у повідомленні.

Зокрема, лише Китай імпортував з країни-агресорки сирої нафти та нафтопродуктів на суму понад 57 мільярдів доларів. Як наслідок – Кремль планує подвоїти витрати на оборону.

“Потрібно вживати інших заходів, які перешкоджатимуть Москві отримати кошти для підтримки армії. Вони передбачають припинення ліцензування Мінфіном США енергетичних операцій з російськими банками, які потрапили під санкції. Саме це дозволяло Росії використовувати американську фінансову систему для будь-яких операцій, пов’язаних з продажем нафти та газу”, – вказано у повідомленні.

Як ми писали раніше, російські чиновники і керівники швидко об'єдналися, щоб знайти обхідні шляхи санкціям та заборонам, які запровадили Захід та США.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *