Нічна атака дронами на Київ: куди влучили “Шахеди” та що відомо про руйнування

Ексклюзив ТСН

Ніч проти 22 грудня в Україні була знову тяжкою. Російські дрони влетіли в житлові будинки у столиці, потрусило й інші міста.

Що наробили окупанти за ніч, розповіла в ексклюзивному сюжеті для TSN.ua журналістка Вікторія Панченко.

Атака “Шахедів”

Повітряна тривога містами України почала ширитися від 9 вечора. Вже об 11 сирени завили і в столиці, а за годину влада Києва попередила, що буде гучно. Після перших вибухів Telegram-пабліки вибухнули новинами про влучання “Шахеда” в житловий будинок, з районами плуталися, спочатку інформували про удар у Солом’янському районі Києва, потім у Голосіївському, люди ж передавали, що щось горить і на лівому березі.

На жаль, не помилився ніхто. Чи не найбільше дісталося Солом’янському району. Там дрон влетів у найвищий поверх будинку. Частково знищено 24, 25 і 26 поверхи. Втім, момент удару потрапив на відео.

@big_sportik_ #жах #путінхуйло ♬ оригинальный звук – BeDarling_bby.

Деталі атаки “Шахедів”

І от, до слова, це відео розлетілося столичними пабліками буквально за кілька хвилин після удару, його розтягнули і російські пропагандисти. Ну зняв ти вже це влучання, ну все, потерпи, потім покажеш, це може бути черговим зафіксованим злочином Росії, але ж ні, потрібно злити миттєво, а Telegram-каналам терміново хайпонути. Щоправда, цим уже мають займатися відповідні служби. Дивно лише, що люди досі не втямили, що їхні відео допомагають ворогові скоригувати вогонь.

Читайте провідні новини дня:

А тепер детальніше про атаку. Через влучання на верхніх поверхах будинку в Солом’янському районі спалахнула пожежа, рятувальникам вдалося вчасно її ліквідувати, але кілька родин тепер залишилися без житла. Допомога медиків знадобилася одній людині, на щастя, всі живі. На місці вже побували наші колеги зі “Сніданку з 1+1”.

Пошкоджено майно телеведучого

Згодом з’ясувалося, що одна зі знищених квартир у Солом’янському районі належить нашому колезі-медійнику, ведучому телемарафону “Єдині новини” Андрію Ковальському. Родині дивом вдалося врятуватися від найстрашнішого.

Результати “прильоту” дрона

Зараз у соцмережах для родини збирають кошти на відновлення житла. Сам Ковальський розповідає, що в мить удару дружина встигла відскочити від вікна, щойно почула звуки дрона. Епіцентр вибиху, припускає, був вище, але уламки посипалися просто на їхню квартиру.

Але це не всі пошкодження, яких завдала Росія цієї ночі. В Голосіївському районі Києва минулося без жертв і пошкоджень, але частково зруйнований будинок і в Дарницькому районі – там через падіння уламків почалася пожежа в недобудованому двоповерховому приватному будинку.

Атака безпілотників

На момент удару там нікого не було. Тому минулося без постраждалих. Але от будували люди, будували, прийшла Росія і все зруйнувала. Просто терористи і нічого більше.

За цю ніч росіяни випустили 28 безпілотників із Курська, Приморсько-Ахтарська та Криму, пишуть у Повітряних силах: “До відбиття повітряного нападу залучено авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних сил і Сил оборони України. Внаслідок бойової роботи збито 24 “Шахеди” в межах Київської, Одеської, Миколаївської, Херсонської, Житомирської, Рівненської та Хмельницької областей”.

Регіони під обстрілами

Регулярно росіяни тероризують міста, що ближче до лінії фронту. Вночі та зранку 22 грудня армія РФ тричі обстріляла Сумщину. Зафіксовано 13 вибухів. Під обстрілами були 2 громади. В Сумському районі через це сталася пожежа.

Вгатили по шахтах

Нагадаємо, що 21 грудня надвечір окупанти атакували Запоріжжя. Там ударили по цивільній інфраструктурі. А на Донеччині в ніч проти 21 грудня росіяни вгатили авіабомбами по шахтах Торецька на Донеччині. На кожну з них скинули по дві бомби. В одній із них загинула одна людина, ще двоє зазнали поранень.

Підприємство знеструмлене. Під землею перебувало 32 гірників, але вони вже підняті на поверхню. На територію іншої шахти влучили ще дві авіабомби. Там двоє людей загинули, троє поранені. Внаслідок ударів пошкоджені адміністративні будівлі та обладнання. В ДСНС показали, як відбувалася рятувальна операція.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ГУЧНІ ВИБУХИ У КИЄВІ! Російський дрон влетів у КВАРТИРУ телеведучого!

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *