Росія перехоплює ініціативу на фронті за рахунок переваги в живій силі – NYT

Війна

Останніми тижнями російська окупаційна армія домоглася невеликих територіальних успіхів на східному фронті України, використовуючи перевагу в живій силі.

Про це пише The New York Times.

Видання зазначає, що, очевидно, останні події на фронті спонукали українську владу розглянути можливість мобілізації до 500 тисяч солдатів для продовження боротьби в наступному році.

“Влада в Україні не хоче вдаватися до масової мобілізації, побоюючись загострення соціальної напруженості”, – пише The New York Times.

Водночас російські війська впритул наблизилися до міста Авдіївка – “українського оплоту” в Донецькій області. Як зазначає NYT, захоплення Авдіївки стало б стратегічним успіхом для Росії і завдало удару по моральному духу українців, оскільки місто є стрижнем української оборони в регіоні  – і символом опору ще з 2014 року.

“Недавні наступи Росії під Авдіївкою, а також навколо інших міст, таких як Куп'янськ, Бахмут і Мар'їнка, також є ще одним свідченням того, що Росія твердо перехопила ініціативу на більшій частині поля бою після того, як минулого місяця головний український генерал (йдеться про Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного – ред.) визнав, що літній контрнаступ застопорився”, – йдеться у статті.

Видання зазначає, що Росія “домагається такого прогресу” на тлі політичної боротьби як в США, так і в Європі, пов'язаної з подальшою військовою допомогою Києву, якої Україна “відчайдушно потребує”, щоб утримувати свої позиції проти Росії.

Як наголошує New York Times, перехоплення ініціативи пов'язане зі збільшенням втрат Росії на фронті.

“Я б сказав, що девіз їхніх атак: “У нас більше людей, ніж у вас боєприпасів, куль, ракет і снарядів”, – сказав у коментарі виданню один з українських військових.

Нагадаємо, 19 грудня під час щорічної пресконференції президент України Володимир Зеленський повідомив, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та Генштаб запропонували мобілізувати додаткових 450-500 тисяч осіб.

Крім того, міністр оборони України Рустем Умєров дав інтервʼю німецькому Bild. Видання, посилаючись на його слова, пише, що Міноборони планує призвати на військову службу з-за кордону чоловіків-українців віком 25-60 років.

Пізніше у Міноборони заперечили плани призвати чоловіків до лав ЗСУ з-за кордону.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *