Ігнат пояснив, чому безпілотники влітають у будинки

Події

Навіть, коли сили ППО вражають російські безпілотники, вони все одно іноді завдають шкоди. Так сталося з руйнуванням квартири у Солом’янському районі Києва вночі проти 22 грудня.

Про це розповів в ефірі телемарафону речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

“Якби він влучив повністю в цей будинок, то там не було б поверху просто, а не вибиті шибки у квартирі та пожежа. Вони (БпЛА – Ред.) до Львова долітають, до Києва долітають і долітатимуть. Київ -це величезне місто і вони шукають маршрути. Вони летять дорогами, можуть річкою летіти. Не завжди вдається перехопити їх на підступах до столиці”, – пояснив Ігнат.

За його словами, БпЛА можуть летіти за інерцією певний час навіть після ураження певними видами озброєння. Що більше – під час падіння може активуватися бойова частина.

“Якщо “Гепард”, що б'є по тому дрону, або зенітки влучають або ракета, то там шансів у нього вже немає, він розривається і падає вниз просто шматочками. А якщо його збивають на півдні вогневі групи тим, що є, то він летить, і добре, якщо бойова частина не активується, тоді ще ураження мало буде. Але якщо бойова частина активується під час падіння, то буде яма, вирва або такі небажані наслідки”, – резюмував Ігнат.

Нагадаємо, вночі проти 22 грудня російські дрони влетіли в житлові будинки у Києві – в Солом'янському районі. Частково знищено 24, 25 і 26 поверхи. Згодом з’ясувалося, що одна зі знищених квартир належить ведучому телемарафону “Єдині новини” Андрію Ковальському. Родині дивом вдалося врятуватися від найстрашнішого.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *