Різдво на лінії вогню: як святкують у місті на Запоріжжі, яке знищує армія Путіна (фото, відео)

Ексклюзив ТСН

У Гуляйполі, яке щодня потерпає від російського вогню, до Святвечора готувалися заздалегідь. У місті, де вибухами зруйновані електромережі та перебиті газопроводи, все ж таки знайшлось місце, де приготувати кутю та 12 пісних страв. 

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Кіри Овес.

У Гуляйполі різдвяну вечерю готували рятувальники, оскільки у них чи не єдине місце, де є електрика від генераторів. Різдвяне меню різноманітне – риба запечена, пісні голубці, млинці, вінегрет. Є і головна різдвяна страва – кутя. Її надзвичайники готують не лише для себе, а й для містян, що так і не виїхали з міста. До “пункту незламності” передали цілий казанок. 

Жителька Гуляйполя Валентина майже не покидає рідного міста, зрідка їздить до дітей до Запоріжжя. У Гуляйполі доглядає хати рідних, аби на їхнє майно не спокусились грабіжники.

“Дивлюся за однією доччиною хатою, за другою, за офісом, за своєю. Три рази вже прилітало і мабуть 5 разів ремонтувала”, – каже Валентина. 

Тим часом кутя з “пункту незламності” їде на околиці Гуляйполя – головну різдвяну страву привезли й тим, хто мешкає далеко від центру.

У колись людному містечку лишилось півтори тисячі людей. Майже від початку повномасштабного вторгнення тут нема світла, води та газу. Скип'ятити чайник можна на дровах або газовому пальнику. Зварити кашу – треба багаття розводити. Найгірше – без води. Але і без неї можна, кажуть жителі, тільки б не обстріли. По місту окупанти гатять щодня.

На Різдво в них бажання одне на всіх – перемога. Мріють у Гуляйполі почути дитячий сміх, та побачити усіх сусідів.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН. Марафон «Єдині новини» за 25 грудня 2023

Нагадаємо, 24 грудня у Токмаку Запорізької області було чути вибухи.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *