Армія РФ вчергове обстріляла Херсон: деталі

Події

Так, 26 грудня армія РФ кілька разів атакувала місто з різних видів зброї. Троє людей поранені, один із них – у тяжкому стані.

Про це повідомив начальник Херсонської міської адміністрації.

Ще один чоловік сьогодні звернувся по медичну допомогу. Він отримав травми напередодні близько 23 години.

Росіяни відповідатимуть за все

Як зазначив Ігор Клименко, ввечері 26 грудня близько 140 цивільних на залізничному вокзалі чекали на відправлення евакуаційного потяга. Саме в цей час ворог розпочав масований обстріл міста.

“Поліцейські, які несли службу на вокзалі, терміново розпочали евакуацію людей. Завдяки чітким діям поліції всіх вдалося вивести до безпечних місць. Двом цивільним, які отримали уламкові поранення, надають медичну допомогу”, – зазначив Клименко.

На жаль, внаслідок обстрілу загинув лейтенант поліції з Кіровоградщини, який у складі зведеного загону ніс службу в Херсоні. Смертельного поранення він зазнав під час евакуації людей. Ще двоє поліцейських – у лікарні з уламковими пораненнями.

“Попри ризики, поліція завжди служить і захищає. Ціною власного здоровʼя та життя. Цей черговий воєнний злочин Росії ретельно документується. Вони відповідатимуть. За все”, – запевнив Клименко.

Обстріляли вокзал

Внаслідок обстрілу Херсона пошкоджено вокзал і рухомий склад “Укрзалізниці”. Наразі відомо про декількох поранених працівників. Пасажири перебувають в укритті.

“План такий: чекаємо на стабілізацію ситуації навколо вокзалу, пересаджуємо людей до автобусів від привокзальної площі до Миколаєва (дякуємо Херсонській військовій адміністрації за оперативну підмогу), там ми вже зараз готуємо резервні вагони й ними повеземо понад 100 пасажирів у безпеку”, – зазначили в компанії.

Ситуація зараз контрольована, тож залізничники готові продовжувати рух.

Нагадаємо, за минулу добу Росія здійснила 71 обстріл Херсонщини, випустивши 288 снарядів з мінометів, артилерії, “Градів”, танків, ЗУ-23-2, авіації та БпЛА, з них – шість дронів типу “Shahed”.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *