Постачання снарядів Україні: у Швеції обговорюють збільшення потужностей

за кордоном

Швеції необхідно закуповувати артилерійські боєприпаси як для себе, так і для можливості відправки в Україну. А потужність заводів має збільшитися.

Про це заявив міністр оборони Швеції Пол Джонсон, повідомляє SVT Nyheter.

“У нас є хороші установки “Арчер”, але вони неактуальні, якщо немає боєприпасів для стрільби”, – сказав він.

За словами міністра оборони, Швеція має підтримати Україну артилерійськими боєприпасами і водночас нарощувати власні запаси. Він назвав це складною ситуацією.

Наразі триває робота зі складання угоди, яка забезпечить шведській стороні доступ до необхідних боєприпасів. За даними виробника Nammo, маючи заводи у Швеції, терміни постачання боєприпасів наразі становлять до шести років.

Інвестиції у заводи

За словами Пола Джонсона, важливо, щоб заводи з виробництва боєприпасів у Скандинавії збільшили свої потужності.

“Гроші на це всередині ЄС є. Вони шукають кошти ЄС, а потім очікується, що ми зробимо часткові інвестиції”, – сказав міністр.

Управління оборонної техніки заявляє, що ведеться інтенсивна робота зі збільшення виробничих потужностей і доступності артилерійських боєприпасів у Швеції та країнах Північної Європи.

Нагадаємо, як написало видання The Washington Post у своєму репортажі з фронту, українські війська вже відчувають нестачу боєприпасів на фронті через скорочення військової допомоги від Сполучених Штатів, тому вимушені скасовувати наступальні операції.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *