Дарувати годинник – хороша прикмета чи погана, що буде, якщо подарувати цю річ на свято

Різне

У кожній країні існують певні народні прикмети й повір'я, пов'язані з подарунками. Так, наприклад, у Франції незаміжнім дівчатам не заведено дарувати парфуми, а ось педантичні німці ніколи не подарують тижневик чи канцелярське приладдя. У нас же існує прикмета, що не можна дарувати ніж, дзеркало і годинник.

Чому ж не можна дарувати годинник за народними прикметами? Вперше дарувати ці прилади заборонили в Китаї. Тут з обережністю ставилися до предмета, який може вимірювати те, що не бачить око людини. Крім того, ієрогліф, який означає “хронограф”, дещо схожий тут на “смерть”. Тому в цій країні здавна існувало повір'я, що подарувати годинник означає пришвидшити відхід в інший світ.

Наші предки також ставилися до годинникових механізмів з обережністю, вважаючи, що вони містять у собі містичну силу. Годинники намагалися не лише не дарувати, але й не тримати у себе вдома.

Наприклад, згідно з прикметами, якщо подарувати годинник коханій людині, він обов'язково стане причиною сварок і розлуки. За одним із повір'їв, коли стрілки годинника зупиняться, пара неодмінно розлучиться.

Звісно, вірити чи ні схожим народним прикметам – кожен вирішує сам для себе. Якщо ви не звертаєте увагу на повір'я, сміливо обирайте в подарунок дівчині чи чоловікові гарний і практичний аксесуар.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *