У ЗСУ пояснили, чи є сенс утримувати Мар’їнку

Війна

Завдання військового командування перш за все – зберегти особовий склад. Зокрема, у боях за Мар'їнку в Донецькій області. 

Про це в інтерв'ю “ВВС News Україна” заявив командувач Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Тарнавський.

Відповідаючи на запитання про те, чи є сенс утримувати Мар'їнку, він відповів, що сьогодні українські захисники боронять свою землю

“Не шляхом самодурства або ліквідації нашого особового складу, а вмілих дій: маневром, вогнем, переміщенням, введенням противника в оману. Тому сьогодні питання не стоїть так – відійти або що. Ми сьогодні чітко усвідомлюємо, якщо десь все знищено або немає можливості – наше завдання, перш за все, зберегти особовий склад. І ми вживаємо всіх заходів для того, щоб воно було не “любой ценой”, – наголосив Тарнавський. 

Він каже, що окупаційні війська РФ практично стерли з землі це місто, а на деяких ділянках навіть фундаменту немає.

“Мар’їнка – це невеличке містечко, передмістя Донецька, і бої за Мар'їнку ведуться вже не день і не місяць. Другий рік там тривають активні бойові дії. До речі, якщо порівняти Мар’їнку з Авдіївкою, то ворог в Авдіївку не сильно бажає увійти. Він хоче обійти її, аби уникнути боїв у місті – бо це ще більше ускладнить його проблеми. Ми це спостерігали під час боїв за Бахмут”, – каже генерал. 

Нагадаємо, ЗСУ спростовують заяву міністра оборони РФ Сергія Шойгу, що Росія нібито окупувала Мар'їнку. Українські військові наголошують, що “це не має нічого спільного з реальністю”. Речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун каже, що українські військові перебувають на півночі Мар'їнки, де продовжується бойова робота.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *