Зеленський призначив нових очільників Рівненської та Донецької ОВА: хто ними стали

У четвер, 28 грудня, Володимир Зеленський призначив нових керівників Донецької та Рівненської обласних військових адміністрацій – ними стали Вадим Філашкін та Олександр Коваль. 

Про це йдеться у указах глави держави №858/2023 та №857/2023

Відповідні укази підписані президентом України 27 грудня.

“Призначити Коваля Олександра Сергійовича головою Рівненської обласної державної адміністрації. Призначити Філашкіна Вадима Сергійовича головою Донецької обласної державної адміністрації”, – йдеться у текстах документів.

Що відомо про Вадима Філашкіна

На сайті Донецької ОВА вказано, що Філашкін народився у Миколаївській області. 2002 року закінчив навчання у Миколаївському  державному педагогічному університеті за спеціальністю “Педагогіка і методика середньої освіти. Фізична культура і допризовна підготовка”. 2008 року отримав освіту юриста у Київському національному університеті внутрішніх справ.  Проходив військову службу у ЗСУ. 

Розпочав свою кар'єру у правоохоронних органах. Працював на керівних посадах в УМВС України у різних областях України. 2016 рік був заступником начальника Головного управління поліції в Донецькій області. Від 2019 року він обіймав посаду заступника голови Донецької ОДА.

Хто такий Олександр Коваль

За інформацією Рівненської райдерадміністарції, Олександр Коваль народився в м.Костопіль. Очолював Костопільську РДА, потому — Рівненську, яка об'єднала в собі Здолбунівський, Острозький, Костопільський, Рівненський, Березнівський, Гощанський та Корецький райони і став територіально найбільшим в області.

Від 5 березня 2021 року Коваля було призначено головою Рівненської районної державної адміністрації. 

Додамо, що Олександр Коваль не є родичем колишнього очільника Рівненської ОВА Віталія Коваля, нині головою Фонду державного майна України.

Нагадаємо, 21 листопада Віталія Коваля призначили головою Фонду держмайна. До того він обіймав посаду керівника Рівненської ОВА. 

Читайте провідні новини дня:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *