The New York Times звинуватила штучний інтелект у порушенні авторських прав та подала до суду

Технологія

Американське видання The New York Times заявило, що штучні інтелекти порушують його авторські права та подало до суду на розробників.

Про це інформує Reuters.

У повідомленні вказується, що видання подало до суду на компанії OpenAI та Microsoft, звинувативши їх у порушенні авторських прав. Ці компанії використовували мільйони статей газети без дозволу для навчання своїх чат-ботів, які потім надавали інформацію клієнтам.

У позові газети вказується, що розробники спробували “безкоштовно скористатися величезними інвестиціями NYT у свою журналістику”, щоб створювати альтернативні засоби доставки інформації читачам.

“Немає нічого “перетворюючого” у використанні контенту Times без оплати для створення продуктів, які замінюють Times та відволікають від неї аудиторію”, – заявило видання.

Газета не вимагає конкретної суми за збитки, але оцінює їх в один мільярд доларів. Видання вимагає, щоб обидві компанії знищили навчальні набори, які містять матеріали газети.

Раніше газета намагалась вести переговори щодо цього питання напряму з компаніями, але вони не мали успіху.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що канадська розвідка попередила про небезпеку штучного інтелекту.

Крім того, ми раніше інформували, що США, Австралія і Британія виявлятимуть китайські субмарини за допомогою штучного інтелекту.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *