Ракетний обстріл Одеси: що відомо про влучання та що кажуть місцеві (фото, відео)

Ексклюзив ТСН

Росіяни вночі вдарили по Одесі дронами, а зранку накрили місто стратегічною авіацією. Три російські ракети влучили в житлові багатоповерхівки та приватні будинки. Ще п’ять крилатих ракет вдалося знищити в повітрі, але уламки падали на місто і спричиняли масштабні пожежі та руйнування. Один багатоквартирний будинок не підлягає відновленню, в іншому існує загроза обвалення.

Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Сергія Осадчука.

Ракетний удар по багатоповерхівках в Одесі

Окупанти 29 грудня влаштувала масовану ракетну та дронову атаку Одеси. Через це в місті загинуло 4 людей, є багато потерпілих. Місцеві, які пережили тяжку ніч, розповідають, як їм вдалося вижити. Жителька Одеси Людмила каже, що її врятувало те, що вона встигла забігти до ванни.

Російська ракета влучила між четвертим і п’ятим поверхами багатоповерхівки. Одразу почалася пожежа і весь квартал затягло ядучим димом.

Вибух був такої сили, що здригнулися не лише сусідні під'їзди – в будинках поряд повилітали всі вікна. Люди вибігали на вулицю, щоб врятуватися.

“Чути було спочатку свист і одразу вибух. Потім – другий вибух. Все тряслося, вікна вибило”, – каже мешканка сусіднього будинку Олена Япс.

Рятувальники гасили полум’я і водночас розбирали завали – не всі встигли евакуюватися. З-під руїн неживими винесли трьох людей.

Що відомо про потерпілих

Швидкі доправляли постраждалих чи не до всіх медичних закладів, окрім травм у багатьох отруєння чадним газом.

“До нашої лікарні було доправлено каретою швидкої семеро постраждалих, зокрема була одна дитина 6 років. Зараз їхній стан тяжкий, усе необхідне лікування їм надається”, – сказав медичний директор Одеської лікарні Вадим Стоєв.

Окупанти обстріляли 3-поверховий будинок і школу

За кілька кварталів від атакованої 16-поверхівки ще одна російська ракета влучила у старий триповерховий будинок. Тут теж під завалами виявили загиблу.

Сусідню багатоповерхівку врятував земляний насип. Школа сильно пошкоджена.

“Це щастя, що у нас канікули і не було дітей, просто щастя, що боженька нас береже з нашими ЗСУ та ППО. Районні адміністрації надають допомогу, закриваємо плівкою вікна, це першочергові протиаварійні роботи, збираємо документи, подаємо на відновлення”, – каже міський голова Геннадій Труханов.

Внаслідок нічної та ранкової атаки росіян в Одесі пошкоджено 21 житловий будинок. Руйнувань зазнали близько 70 квартир.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН 18:00 за 29 грудня 2023 року | Новини України

Нагадаємо, під час повітряної тривоги зранку 29 грудня в Одесі пролунали вибухи. Повітряні сили попереджали про ракети в напрямку області.

Відомо, що в Одесі ракета влучила в багатоповерхівку. На кількох поверхах виникла пожежа. В будівлі повністю вигорів 5-й поверх і ще кілька поверхів постраждало.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *