Якою буде війна 2024 року: прогноз від українського комбата

Війна

Українському суспільству потрібно звикнутись з тим, що війна з Росією триватиме довго і не планувати найближчим літом відпустку в Криму.

Таку думку висловив командир першого штурмового батальйону Третьої окремої штурмової бригади Петро Горбатенко з позивним “Ролло” в інтерв’ю на YouTube-каналі “Української правди”. 

“Ми маємо грати в довгу – це стратегія, яка розтягнута в часі… Те, що ми хочемо: от швидше б закінчилася війна, зараз зберемо, кинемо туди. А ви враховуйте наслідки цього вашого поспіху. Ви враховуйте, що оці всі ваші бажання і спостерігання країни… за контрнаступом, як за футболом, – це життя, це величезні для когось трагедії”, – говорив він.

За його словами, ця війна надовго, тому що це “складна, тяжка і тривала робота”. 

“Нам доведеться не планувати “ось сьогодні ми переможемо і все”… Ні, ця тяжка, довга робота. Як говорив Черчилль: обіцяю вам лише кров, піт і сльози”, – нагадав український комбат. 

 На його думку, варто вже зараз думати на 2-3 роки вперед для того, щоб зібрати і підготувати ресурси, а не очікувати “швидких перемог”.

Нагадаємо, видання “BBC Україна” запитало трьох військових аналітиків, як, на їхню думку, можуть розвиватися події в найближчі 12 місяців.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *