Масований ракетний обстріл Харкова: куди “прилетіло” та що кажуть люди про терористичні удари РФ (фото, відео)

Ексклюзив ТСН

Російська терористична армія не припиняє масовані обстріли Харкова. Станом на зараз відомо про 62 постраждалих, серед яких 6 дітей. Ще одна людина загинула. Шість ракет “Іскандер-M” запустили росіяни по середмістю напередодні. Влучання зафіксували в подвір’я житлових будинків, розбиті газопровід і спортивний комплекс.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Вікторії Стрельцової.

Окупанти обстріляли житлові будинки

Напередодні російські терористи поцілили у двір житлового будинку. Рятувальники та поліція виносили поранених до швидкої. Тим часом скривавлені люди рятували з квартир хатніх улюбленців. Довкола все розбите.

“Повилітали всі вікна, всі двері. Все повилітало. Немає нічого. Я лежала в ліжку. Мене накрило і я вкрилася пледом. Я не уявляю, як жити далі. Зима на вулиці, і де нам жити – незрозуміло”, – каже потерпіла.

Росіяни запустили по місту одразу шість ракет. Після ударів спалахнули пожежі. Крім того, вибуховою хвилею заклинило двері в кількох десятках квартир – і їхні мешканці опинилися у пастці. Рятувальники евакуйовували їх через вікна. Там, де не могли дістатися до них – вибивали двері.

Саме так врятували родину Артема. Його дружина та півторарічна дитина вже в безпеці, їх прихистили родичі.

“Горіла складська будівля, горіли легкові автомобілі, кіоск, а також газ, який витікав із труби багатоповерхового будинку”, – каже речник ДСНС у Харківській області Євген Василенко.

Волонтерка розповіла, як врятувала себе та сина

Поранених налічили вже понад пів сотні. Серед них і відома в місті волонтерка Наталя Попова, яка дивом встигла врятувати свого сина.

“Ми почули перший вибух і я схопила дитину з ліжка та швидко закинула його у ванну. Пройшло буквально декілька хвилин, я пішла брати простирадло, щоб його закрити, і в цей момент прилетіла ракета сюди. І вже тоді мене просто вікно вдарило по спині та закинуло до ванної кімнати. У мене скло позаходило. Вже вийняли, перемотали там під штанами. Скло тут, скло тут”, – каже Наталя Попова.

Саме в її будинку поранених – найбільше. Люди кажуть, їх врятувало те, що встигли сховатися в коридорах.

Ще дві ракети влучили в подвір’я іншого будинку. Одразу після прильоту мешканці взялися за прибирання. Допомагають комунальникам не лише потерпілі, а й люди із сусідніх будинків.

Загалом вибуховою хвилею у Харкові пошкодило чотири десятки будинків. Людей із них відселили, тим, хто не має де жити, дадуть кімнати в гуртожитках. Майно у розбитих квартирах цілодобово охоронятимуть поліцейські.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Харків нищать щодня! Росіяни вгатили по школі!

Нагадаємо, в Києві внаслідок ворожого обстрілу напередодні дві людини загинули і 49 зазнали поранень.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *