На підльоті до Києва: мобільні групи збили половину “Шахедів” та п’яту частину крилатих ракет – Наєв

Події

У Північній операційній зоні мобільні групи ППО збили 8 із 17 “Шахедів” та 11 із 48 крилатих ракет, які летіли на Київ. Це відповідно 47% та 19% від усіх повітряних цілей.

Про це повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв 

“Повітряні цілі знешкоджувалися за допомогою “Гепардів”, зенітних установок ЗУ-23-2 та кулеметів “Браунінг”. Крім того, розрахунками ПЗРК “Стінгер”, один з яких має нещодавно переданий приціл, котрий дозволяє виявити крилату ракету за 6 км”, – розповів він.

Один із бійців мобільної групи збив крилату ракету за допомогою Stinger, перебуваючи на відстані 300-600 м.

“Щиро дякую вам, хлопці, за неймовірну мужність та відданість своїй справі! Завдяки вам ми змогли зміцнити наш повітряний щит і тим самим врятувати тисячі життів наших цивільних громадян. Кожна родина, кожна жива душа дякує вам за ваш захист”, – сказав, звертаючись до бійців мобільних груп ППО, який зробили чималий внесок у відбиття ворожої атаки з повітря.

Ці групи озброєні зенітно-ракетними комплексами малої дальності, зенітно-артилерійськими гарматами, переносними зенітно-ракетними комплексами та великокаліберними кулеметами. 

Нагадаємо, від ночі до ранку вівторка, 2 січня, російські війська завдали потужного масованого удару по Києву. Окупанти атакували безпілотниками Shahed та різними типами ракет. Зокрема, й “Кинджалами”.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *