Польські фермери погрожують знову заблокувати пункту пропуску “Медика-Шегині”

Події

Польські фермери погрожують знову заблокувати прикордонний пункту пропуску “Медика- Шегині”. Відновити протест на кордоні можуть вже завтра, 4 січня. 

Про це повідомляє РАР з посилання на лідера протестувальників Романа Кондрува.

З його слів, страйкарі відновлять протест, якщо не отримають письмових гарантій щодо виконання їхніх вимог. Сьогодні, 3 січня, мають відбутися переговори щодо вимог протестувальників. Серед основного, фермери вимагають дотації на закупівлю кукурудзи та збереження сільськогосподарського податку без змін. 

“Ми хочемо отримати такі запевнення в письмовій формі. Я буду обговорювати це в середу (3 січня – Ред.), зокрема, із заступником міністра сільського господарства Стефаном Краєвським… Для нас важливо, щоб ми отримали письмове запевнення, що наші вимоги будуть виконані. Якщо міністр не може дати такого запевнення, нехай це напише прем'єр-міністр”, – наголосив Кондрув.

Крім того, він зазначив, що вже спілкувався з поліцією та кризовою групою, яка супроводжує конфлікт на кордоні. А тому, заявив він,  “все готово для подовження протесту”.

Нагадаємо,  польські фермери розпочали свій протест 23 листопада, а завершили блокування пункту пропуску “Медика-Шегині” 24 грудня.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *