Чи буде війна у Румунії: категорична відповідь міністра оборони країни

за кордоном

Міністр оборони Румунії Ангел Тилвар впевнений, що на території цієї країни не буде війни.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу Antena 3, передає румунське видання Digi24.

За словами очільника оборонного відомства країни, після “складного року” з точки зору безпеки, рік, який щойно розпочався, принесе нові “виклики”.

“Вони пов’язані з наслідками неспровокованого та глибоко незаконного вторгнення, яке Росія здійснила проти суверенної держави, проти України, а Румунія, як частина найсильнішого військового політичного альянсу, зробила свій внесок у підтримку атмосфери стабільності та миру в регіоні, а також у нашій країні”, – сказав Ангел Тилвар.

Водночас він категорично заперечив можливість поширення війни на територію Румунії, сподіваючись на гарантії безпеки від НАТО.

“Ми маємо гарантії безпеки, яких Румунія ніколи раніше не мала. З іншого боку, я вважаю, що ми робимо правильні речі як у політичному, так і у військовому плані, щоб цього не сталося”, – пояснив очільник оборонного відомства Румунії.

Нагадаємо, на території Румунії вночі 14 грудня впав один із російських безпілотників, який був збитий під час атаки на українську портову інфраструктуру на Дунаї.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *