До Польщі залетіла російська ракета: Варшава не виключає, що це була провокація

за кордоном

Порушення повітряного простору Польщі російською ракетою під час масованого удару по Україні 29 грудня могло бути провокацією.

Таку думку в інтерв'ю телеканалу TVN 24 висловив голова бюро національної безпеки Польщі Яцек Севера.

“Я не можу цього виключити. (Наші) союзники також не виключають цього. Адміністрація Кремля усвідомлює, що сьогодні, в дуже важкий момент у Польщі, влада переходить до адміністрації, яка не була при владі вісім років”, – відповів він на запитання про те, чи був інцидент з ракетою провокацією або ж випадковістю. 

За його словами, Варшава має достатньо даних задля підтвердження того, що ракета була запущена російською армією.

“Її було видно на наших радіолокаційних станціях, і вона залишила територію Польщі”, – наголосив Севера.

Крім того, наголосив політик, важко припустити, що 40-кілометровий прорив від кордону був випадковим, бо тип траєкторії дуже суттєво порушує повітряний простір країни. 

Російська ракета в Польщі

Польське командування збройних сили повідомило, що до повітряного простору країни залетів невідомий об'єкт під час масованої атаки по Україні 29 грудня 2023-го. За ним спостерігали сили ППО аж до втрати сигналу. Після цього президент Анджей Дуда скликав термінову нараду з військовими. 

Згодом стало відомо, що акож Польща приводить ППО у стан підвищеної готовності.  Було проведено пошукову операцію. Фахівці повідомили, що не знайдено нічого, що могло б свідчити про те, що щось впало на території Люблінського воєводства.

Тим часом Москву обурили такі заяви і тепер Кремль шукає “відмазки”. Тимчасовий повірений у справах Росії у Польщі Андрей Ордаш заявив, що РФ не збирається давати пояснення щодо їхньої ракети – доки їй не нададуть “конкретні докази”.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *