Росія хоче обладнати крилаті ракети X-32 касетними боєприпасами: у Центрі нацспротиву розповіли деталі

Війна

Військові армії РФ планують обладнати крилаті ракети X-32 касетними боєприпасами. Ще в жовтні міноборони країни-агресорки дало відповідні вказівки інженерам Дубненського машинобудівного заводу (Московська область), де ворог виготовляє смертоносне озброєння для обстрілів України.

Про це повідомляє Центр національного спротиву 4 січня. У ЦНСзазначили, що отримали докази щодо злочинних намірів ворога.

“Небайдужі надали ЦНС документи Дубненського машинобудівного заводу, на якому окупанти виготовляють ракети для подальших обстрілів цивільної інфраструктури України”, – йдеться у повідомленні.

Згідно з переданими документами, міноборони РФ у жовтні 2023 року поставило завдання інженерам модернізувати крилаті ракети касетним блоком.

Наразі випадків застосування модернізованих ракет не зафіксовано. Водночас у ЦНС закликали українців оперативно реагувати на тривогу, адже окупанти нехтують міжнародним правом та готові застосувати більш смертоносну зброю проти мирного населення.

У ЦНС також закликали й надалі надавати дані щодо планів та розташування позицій ворога у Telegram-канал “Спротив”, та запевнили, що анонімність звернень гарантується.

Раніше повідомлялось, що Росія модернізувала ракети X-22 та “Онікс”: у розвідці попередили про небезпеку.

Читайте провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *