Голова більше не болітиме: лікарі назвали найкращі продукти від мігрені

Здоровя

Головний біль виникає тоді, коли ми найменше цього очікуємо. Причиною може бути що завгодно: гучні розмови, різке світло, неприємні запахи, постійне перенапруження тощо. Так, якщо випити таблетку, він мине. А що, коли мігрені постійні? Лікарі назвали перелік продуктів, які здатні допомогти і усунути цю проблему. Розповідаємо, що треба їсти, щоб не боліла голова.

Які продукти рятують від головного болю

За рахунок вмісту корисних речовин, вітамінів та сполук ці продукти здатні врятувати від хронічного головного болю надовго. Тому лікарі рекомендують їх ввести до щоденного раціону, вони слугуватимуть природніми ліками.

  • Імбир містить протизапальні сполуки і антиоксиданти. Тому він здатен боротися з мігренню, а також з нудотою та блювотою, які супроводжують головний біль.
  • Продукти, що містять магній. Цей мікроелемент у нашому організмі регулює кровообіг, за рахунок цього продукти з його умістом корисні за частих головних болей. Магній здатен посилювати приплив крові до мозку, тому спазми, що спричиняють мігрень, зникають. Він міститься в горіхах, зелених овочах, темному шоколаді, бананах, морепродуктах, авокадо, бобових, у житньому хлібі і тофу.
  • Продукти, багаті на поліненасичені кислоти омега-3 і омега-6. Медики радять їсти продукти, які багаті жирними кислотами. Було проведено дослідження, де взяли участь понад 180 осіб, які страждали на частий головний біль. Вчені розробили для них дієту, якої вони дотримувалися упродовж 16 тижнів. У харчуванні піддослідних були продукти з великим умістом поліненасичених жирів омега-3 і омега-6. Показники головного болю під час експерименту зменшилися у рази. Жирні кислоти омега-3 і омега-6 містяться у таких продуктах: жирна морська риба, шпинат, броколі, цвітна капуста, горіхи, печінка тріски, оливкова олія тощо.

Читайте також:

Лише одна щіпка цієї спеції до кави – і ви зможете скинути зайву вагу та поліпшити здоров’я

Не губіть своє здоров’я: чому лікарі рекомендують літнім людям відмовитися від цього напою

Їжте цей продукт щодня: ви матимете шкіру без зморшок і довге життя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *