Поліцейський з котом і чоловік під завалами: неймовірні історії порятунку після ракетних ударів по Києву

Ексклюзив ТСН

Російська терористична армія вкотре атакувала Київ ракетами. Під обстріл потрапив житловий будинок у Солом’янському районі.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Наталії Нагорної.

Історія порятунку чоловіка

У Солом'янському районі після обстрілів 2 січня постраждала 9-поверхівка. У випалених вікнах, на поруйнованих балконах синьо-жовті прапори – їх вивішують мешканці постраждалих квартир, щоб показати – вони тримаються і не здадуться.

Найближче до епіцентру вибуху опинилася квартира у другому під'їзді на першому поверсі. В соцмережі розлітаються кадри, зняті службою надзвичайних ситуацій – через дим, повалені плити та вивернуте вікно дістають людину.

З Олегом Гонтаренком ТСН зустрілася вже в лікарні. Сюди його доправили після пожежі з отруєнням чадними газами. Олегові – 62 роки, раніше жив із мамою та братом, але єдині рідні люди померли незадовго до повномасштабного вторгнення. Олег має зріст метр і 5 сантиметрів, пересувається на милицях. Він згадує той самий момент, коли крізь дим побачив обличчя свого рятувальника.

“Молодий хлопець”, – каже Олег і зізнається, що впізнав би його.

24-річний Максим Хорунжий каже, що Олега рятувала ціла команда людей, але знайшов його саме він.

“Побачивши, що людина з інвалідністю, а винести на ношах було майже неможливо, то я ухвалив рішення взяти на руки, стати ланцюжком із трьох осіб і передати через вікно”, – каже Максим.

Рятувальник каже, що того дня він працював 36 годин. Свою квартиру Олег поки що бачив лише на відео – вона не лише поруйнована, але і спалена та залита водою. Машина – єдиний можливий для нього засіб пересування – стояла під будинком, і її тепер теж немає. З квартири йому принесли барсетку, трохи одягу і, що дуже важливо, ортопедичні черевики – їх чоловікові роблять на замовлення.

Олег усміхається, навіть коли говорить про те, що втратив геть усе, але дуже розчулюється, коли дякує своєму рятівникові.

Максим цю подяку вперше почує у нас в ефірі. Цей епізод зі свого життя називає звичайною роботою і каже – це не він, це вони всі гуртом.

Історія порятунку кота

Не всіх тварин розбитого будинку вдалося врятувати чи знайти. Спецоперація з порятунку тварин розгорнулася на 9 поверсі.

Людмила та її чоловік Володимир одразу навіть не усвідомили, що сталося. Після обстрілів їхню кицьку Мішу впіймати вдалося, але Тоша втік. До квартири на порятунок прийшли троє поліцейських полку спеціального призначення.

Господарі йти з хати без кота відмовлялися, але поліцейські переконали – Тошу впіймають. Ігор Березанський – той самий поліцейський, який ніс у рушнику кота.

“Я його спіймав і спустився вниз, де чекав на господиню”, – каже поліцейський.

Ігор Березанський вже коли повернувся додому – дізнався, що став зіркою соцмереж. Поліцейські кажуть – тут важливо було врятувати кожне життя.

Власники котів дякують поліцейським і кажуть, що з тваринами все добре, хоч вони все ще перелякані.

“Це лише дві історії порятунку з вулиці Кудряшова. Але є ще одна, яка об'єднує велику кількість людей. Людей, імена яких ми, можливо, і не дізнаємося. Тих, хто просто прийшов допомогти. Приносив речі, розбирав завали, прибирав території. Люди, які ставали ланцюгом і на морозі передавали одне одному шматки цегли, бетону, залишки дерев – усе, що колись було затишним двором і будинком. Себе вони назвали мурашником. Але насправді це велика потужна сила – сила людей, яка дозволяє нам вірити, що ми все витримаємо і вистоїмо”, – каже Наталія Нагорна.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Історії звичайної людяності! Як українці згуртувалися навколо обстрілу на Солом’янці

Нагадаємо, що над ранок 2 січня росіяни завдали масованого ракетного удару по Україні. Вночі вони атакували столицю безпілотниками, але вже зранку запустили по Києву “Кинджали” та крилаті ракети.

В Києві горіли багатоповерхівки та авто, є багато потерпілих. Унаслідок атаки по столиці загинули двоє людей, а кількість потерпілих збільшилася до майже пів сотні.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *