МЗС Італії пропонує створити в ЄС нову миротворчу силу: для чого вона потрібна

за кордоном

Європейському Союзу потрібно створити об’єднану армію. Спільні миротворчі сили могли б брати участь у запобіганні та врегулюванні можливих конфліктів.

Про це в інтерв’ю виданню La Stampa заявив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні.

За його словами, тісніша військова співпраця всередині Євросоюзу є пріоритетом для нього та для партії Forza Italia, яку він очолює.

“Якщо ми хочемо грати у світі роль миротворців, нам потрібна європейська армія. Це фундаментальна умова для дієвої зовнішньої політики у Європі”, – наголосив Антоніо Таяні.

Він також додав, що у світі, де існують політичні гіганти накшталт США, Китаю, Індії чи РФ та де загострюються політичні кризи на Близькому Сході та в Індійсько-Тихоокеанському регіоні, – громадян Італії, Німеччини, Франції чи Словенії може захистити тільки вже наявна структура, а саме Євросоюз.

Окремо міністр закликав до реформи самої загальноєвропейської політичної структури. Він переконаний, що Європа повинна мати одного формального лідера, а не двох, як зараз, – голову Євроради та голову Єврокомісії.

Нагадаємо, що Зеленський акцентує на пріоритеті, повністю реалізувати рішення про відкриття переговорів про вступ до ЄС та НАТО.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *