Жінка 35 років жила зі скам’янілим плодом дитини всередині: фото, подробиці

Здоровя

Лікарі виявили 35-річний плід “скам'янілої дитини” в утробі літньої жінки, яка скаржилася на біль у животі.

Про це пише Daily Star.

Під час рентгенівського сканування шлунка 73-річної жінки медики побачили шокувальні фотографії плода, вік якого становив близько семи місяців, а вага – 2 кг.

Експерти заявили, що алжирська жінка носила його протягом 35 років, навіть не усвідомлюючи цього, але, як кажуть, жила нормальним життям.

За даними Національної бібліотеки США, рідкісне захворювання, літопедіон виникає, коли плід вмирає під час вагітності і занадто великий, щоб його реабсорбувати в організмі, що призводить до його кальцинування (перетворення на камінь), щоб захистити матір від мертвих тканин, що спричиняють інфекцію.

Доктор Кім Гарчі з медичного центру університетської лікарні в Клівленді, США, каже, що кальцифікація тканин захищає матір від інфекції, але це також означає, що плід може залишатися непоміченим протягом десятиліть.

“У більшості випадків люди знаходять їх, і іноді навіть після того, як їх знайшли, вони нічого не роблять, тому що вони абсолютно безсимптомні”, – сказав доктор Гарчі ABC News.

Читайте провідні новини дня:

Згідно зі статтею 1996 року, опублікованою в Журналі Королівського медичного товариства, було зареєстровано лише 290 випадків літопедіона, найраніший з яких був зареєстрований 1582 року.

Розтин 68-річної француженки мадам Коломби Шатрі показав, що вона виношувала кам'яну дитину, а її живіт був “набряклим, твердим і болів” протягом усього її життя. Вона носила її 28 років.

2009 року 92-річній китаянці Хуан Іцзюнь видалили кам'яну дитину, яку вона виношувала понад пів століття. А 2013-го у літньої колумбійки знайшли 40-річне кам'яне немовля.

Нагадаємо, азійка народила дітей-кавказців через плутанину з ембріонами. Подробиці скандального ЕКЗ.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *