Лежав на морозі із пробитою головою: воїна ЗСУ під Бахмутом врятував його командир – неймовірна історія

Ексклюзив ТСН

Майже рік тому у важкому бою поблизу Бахмута боєць Дмитро Жуков зазнав складного поранення в голову, і хоч його командир, якого він бачив лише в балаклаві, вже мав наказ відступити, не зробив цього. Натомість вимагав евакуації та домігся свого, чим урятував бійцю життя.

Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Сергія Моргуна.

Сержант 210-го батальйону ЗСУ Дмитро Поляк приїхав зустрітися з побратимом, якого врятував минулої зими.

Дмитро Жуков після важкої травми голови втратив мову і рухомість правої частини тіла. Тож знову навчається говорити, піднімати руку й ходити.

Дружина Лариса від чоловіка не відходить ані на мить, усіляко підтримує. І, власне, це її ідея приїзду командира чоловіка.

Ще донедавна Лариса Жукова та її чоловік навіть не знали свого рятівника в обличчя. Змінив усе ефір ТСН, де Дмитро Поляк, він же “Грек”, з побратимом розповіли, що збирають на евакуаційний дрон, без якого врятувати з поля бою бійця дуже складно або й неможливо. Як приклад, згадали кілька історій, одна з яких – про Дмитра Жукова.

Увесь той час “Грек” працював у балаклаві. Тож майже рік Дмитро Жуков навіть не знав свого рятівника в обличчя. Той ефір побачила дружина пораненого бійця і показала чоловікові, але про його приїзд не говорила.

Обоє воїнів під час зустрічі були спантеличені. Дмитро Поляк все ж знаходить у собі сили – усміхається і підтримує побратима. Але тоді, коли були під Бахмутом, було не до сміху. Снайперська куля залетіла Дмитрові під шолом, розбила череп і зачепила мозок. Нести чи тягнути пораненого не вдавалося через обстріли і брак матеріалів для нош. Тож “Грек” наказав іншим 18 бійцям евакуюватися, а сам разом із двома бійцями ще 4 години вимагав по рації допомоги для порятунку пораненого.

“Наш командир зв'язався з іншими підрозділами і дав гарантію, що за Дмитром буде техніка, коли стемніє”, – каже “Грек”.

Із пробитою головою, на морозі, Дмитро Жуков пролежав ще 6 годин. Вивезли. А далі їх шляхи стрімко розійшлися. “Грек” продовжив воювати, а для Жукова почалася тривала і складна робота з відновлення.

У те, що він ходитиме, мало хто вірив, а вже й повертають рухомість правої руки. З мовою складніше, але дружина Людмила упевнена – в них все вийде.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН 15:00 за 8 січня 2024 року | Повний випуск новин

Нагадаємо, в ЗСУ розповіли про унікальну САУ, наявність якої була таємницею.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *