Вночі РФ не атакувала Україну дронами: у ЗСУ назвали причину

Вночі проти 9 січня російська армія вперше за довгий час не атакувала Україну безпілотниками Shahed. Одна з причин – це погіршення погодних умов.

Про це в ефірі телемарафону повідомила речниця Сил оборони півдн Наталія Гуменюк.

“Розуміємо, що відсутність дронової атаки, – це також відгук, певним чином, й погодних умов також. Одначе артилерійські обстріли ворог продовжує і вночі знову нагадував про себе й херсонцям, й мешканцям Антонівки”, – розповіла Гуменюк.

За її словами, у херсонській області минулося без постраждалих серед мирного населення. Представниця ЗСУ, наголошує, що пріоритет загарбників – обстріли снарядами по житлових кварталах, по об'єктах соціальної інфраструктури.

Водночас російські окупанти зменшили активність ворожої тактичної авіації. Гуменюк пояснює, що це також наслідок погоди та бойової роботи Сил оборони. Втім, в операційній зоні ОК “Південь” ворог час від часу повертається до використання авіації.

“Днями ворог намагався повторити бомбардування керованими авіабомбами правого берега, і некерованими авіаційними ракетами по лівому берегу, оскільки штурмові дії взагалі не мають успіху і вони втрачають там й людей, й техніку, вони намагались тиснути авіацією”, – розповіла речниця оперативного командування. 

Нагадаємо, в Україні збили новий модернізований іранський Shahed. Ворожий дрон має реактивний двигун. Він долетів до середини країни. Його швидкість понад 500 кілометрів на годину.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *