Законопроєкт про мобілізацію винесуть на голосування разом з усіма антиконституційними нормами – нардеп

Події

Антиконституційний законопроєкт про посилення мобілізації збираються ухвалити в першому читанні разом з усіма скандальними нормами.

Про це стало відомо з повідомлення нардепа Ярослава Железняка.

За його словами, ввечері 10 січня у Комітеті збирають пропозиції від фракцій щодо того, які рекомендації включити до тексту рішення комітету. Наступного дня вранці планують зібрати погоджувальну раду від фракцій. Вже о 10:00 комітет за планом має винести своє рішення щодо проєкту закону. Найімовірніше, він буде розглянутий разом з усіма скандальними нормами і з рекомендаціями про те, що виправити.

“Далі о 12:00 починається засідання і голосування за перше читання. Потім, якщо успішне голосування, то 2 тижні на подавання правок і десь у лютому – розгляд у другому читанні в комітеті та залі”, – розповів Железняк.

За його словами, в Раді нині активно шукають голоси за відповідний законопроєкт – “фракцію навіть для цього збирають сьогодні ввечері”.

Водночас Железняк додав коментар членкині оборонного комітету Соломії Бобровської, яка пояснила, що в першому читанні проєкту закону не можна дати жодних рекомендацій чи правок.

“Хочу нагадати і підкреслити, що жодних рекомендацій / правок тощо в першому читанні бути не може згідно з регламентом. Правки можуть готуватися і подаватися вже до другого читання! До слова, там цілий масив правок. Відтак зал має зібрати голоси на текст уряду з усім масивом його проблемних питань і антиконституційних норм”, – сказала Бобровська.

Нагадаємо, представник профільного Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко в коментарі ТСН.ua повідомив, що на пленарне засідання парламенту, яке відбудеться 11 січня, буде винесений законопроєкт про мобілізацію у тому вигляді, який був поданий урядом, – зі всіма обмеженнями та скандальними нормами.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *