“Якщо ми не озброїмо Україну, то за кілька років НАТО воюватиме з РФ”: військовий закликав Захід прокинутися

Війна

Увага Заходу пермкнулася на вибори у Британії та США, а тема війни в Україні зійшла з перших шпальт газет. Хоча багато хто на Заході списував конфлікт як безвихідну ситуацію, Кремль цього не зробив. Зараз у Москві лунають чутки про те, що незабаром може розпочатися рішучий наступ, щоб перелаомити перебіг війни просто на користь Росії. Очільник Кремля Володимир Путін готує “апокаліптичну” атаку, тож Заходу час прокинутися.

Про це сказав британський полковник Геміш де Бреттон-Гордон, передає The Telegraph.

Під час коментування чуток про “вирішальний наступ” Росії полковник зазначив, що Захід має повністю підтримати та озброїти Україну для боротьби проти російської агресії. Якщо цього не зробити, через кілька років НАТО буде у стані війни з Росією.

Напередодні виборів Путіну доведеться продемонструвати успіхи на місцях, і, враховуючи все, зараз у нього є очевидний стимул зробити “все можливе” у своїй “спеціальній військовій операції”, – вважає експерт.

Геміш де Бреттон-Гордон із посиланням на оцінки Інституту вивчення війни зазначив, що російські військові, найімовірніше, не зможуть провести ефективний наступ із захопленням нових територій у Харківській області, однак попередив, що це не означає, що такий напад неможливий.

На його думку, не виключено, що Путін може задіяти потужнішу зброю (ядерну, хімічну або біологічну) і, звісно ж, він не зупиниться на українському кордоні, а тому Заходу час нарешті “прокинутися”.

Військовий назвав “дурнями” західних експертів, які вірять, що за припиненням вогню може послідувати повернення до миру.

“Ніхто з тих, хто хоч трохи розбирається у Кремлі, не вірить у те, що Путін з упевненістю зупинить свій марш на Захід. Схильність до мілітаризації російської держави і заклики до масштабнішого наступу, які посилюються, повинні служити попередженням про те, що Заходу необхідно прокинутися”, – зазначив експерт.

Тим часом експрем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відкинув звинувачення Кремля в тому, що нібито він у перші місяці повномасштабного вторгнення рекомендував президентові Володимиру Зеленському продовжувати війну.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *