В Києві та на Дніпропетровщині правоохоронці затримали чергових прихильників “руского міра”

Київ

В Києві та на Дніпропетровщині правоохоронці затримали чергових прихильників “руского міра”. Один із них – проросійський блогер, інші – ворожі пропагандисти, які діяли на території нашої держави.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Як стало відомо, правоохоронці викрили в різних регіонах України ще п’ятьох ворожих агітаторів, які проводили інформаційні диверсії проти України.

“Зловмисники публічно виправдовували збройну агресію рф та воєнні злочини рашистів, а також популяризували окупаційні угруповання росії. За даними слідства, фігуранти поширювали прокремлівські наративи у громадських місцях під час спілкування з оточенням та на власних сторінках популярних соцмереж. Більшу частину деструктивного контенту ворожі поплічники підхоплювали з пропагандистських інтернет-ресурсів країни-агресора і подавали їх нібито від імені пересічних громадян України”, – розповіли в СБУ.

Водночас у Києві затримали блогера, який займався дискредитацією українських захисників. Для цього він робив репости провокативних стримів, в яких поширював фейки про військовослужбовців ЗСУ.

А на Дніпропетровщині було викрито чотирьох проросійських пропагандистів. Один із них – мешканець Павлоградського району.

“Зловмисник публікував в “Одноклассниках” власні дописи на підтримку загарбників, зокрема героїзував найманців з російської приватної військової компанії “Вагнер”. Іншим фігурантом виявився підприємець із Дніпра. Задокументовано, що поблизу одного з міських парків він привселюдно закликав людей допомагати рашистам у війні проти України. Ще один мешканець з регіону Кривого Рогу активно репостив ворожу пропаганду з прокремлівських телеграм-каналів, які підконтрольні спецслужбам рф”, – додали в СБУ.

Крім того, інформаційно допомагала окупантам і співробітниця одного з медзакладів Павлограда. В телефонних розмовах зі своїми родичами з Росії вона виправдовувала тимчасову окупацію частини території України.

“Наразі прихильникам рашизму повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111-1 та ⁠ст. 436-2. Зловмисникам загрожує до 12 років в'язниці з конфіскацією майна”, – наголосили в СБУ.

Нагадаємо, що в Україні засудили капітана поліції, який перейшов на бік Росії.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *