Медведєв назвав нову умову для ядерного удару по Україні

за кордоном

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що Кремль застосує ядерну зброю у війні з Україною, якщо Київ почне бити західними ракетами великої дальності по пускових установках на території Росії.

Про це він написав у четвер, 11 січня, в своєму Telegram-каналі.

Медведєв застеріг Збройні сили України від таких атак, посилаючись на ядерну доктрину РФ.

“Вони [ЗСУ] ризикують нарватися на дію п. 19 Основ державної політики Росії в галузі ядерного стримування: “г) агресія проти Російської Федерації із застосуванням звичайної зброї, коли під загрозу поставлене саме існування держави”, – зазначив він.

Поплічник Путіна цинічно заявив, що удари по військових об'єктах на території Росії не можна виправдати тим, що Україна намагається захистити своїх мешканців та інфраструктуру від ударів з повітря. 

“Це ніяке не право на самооборону, а пряму і очевидну підставу для використання нами ядерної зброї проти такої держави”, – оголосив він.

Нагадаємо, після 24 лютого 2022 року Медведєв став основним рупором ядерної риторики Кремля і навіть лякав знищенням усієї цивілізації у разі загрози існуванню Росії. “Світ без Росії нам не потрібен”, – підкреслював він. Також Медведєв  заявляв, що Кремль розпочне ядерну війну, якщо зазнає поразки в Україні.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *